Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Porovnání vlastností alternativních pelet
Jansa, Oldřich ; Moskalík, Jiří (oponent) ; Baláš, Marek (vedoucí práce)
Diplomová práce se svým obsahem zabývá alternativními peletami a jejich výrobní cestou od suroviny až po expedici konečnému zákazníkovi. Teoretická část obsahuje popisy metod a používaných technologií výroby. Dále práce obsahuje nástin České a Evropské legislativy v oblasti topných pelet. Praktická část se zabývá měřením a porovnání normalizovaných vlastností vybraných pelet.
Transportní a termofyzikální data pro výpočty termické sanitace osiv zemědělských plodin
Vávra, Dan ; Brummer, Vladimír (oponent) ; Juřena, Tomáš (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na vlastnosti, které jsou důležité pro termickou sanitaci. V teoretické části jsou shrnuty běžně používané metody ošetření osiv. Dále jsou vypsány a popsány transportní a termo–fyzikální vlastnosti osiv. Do dnešní doby jsou zjištěny vlastnosti pro semínka pšenice, pro semínka hrachu je publikací méně. Dostupné vlastnosti jsou rešeršně zjištěny pro semínka pšenice a hrachu. Dále jsou ověřeny postupy experimentů pro získání vlastností pšenice a poté jsou dané postupy aplikovány na hrách. V experimentech jsou získány hodnoty pro mezerovitost, sypnou hmotnost, hustotu, statický sypný úhel a měrnou tepelnou kapacitu při konkrétní vlhkosti. Výsledné hodnoty jsou doplněny o celkové nejistoty. Získané vlastnosti jsou diskutovány.
Porovnání vlastností alternativních pelet
Jansa, Oldřich ; Moskalík, Jiří (oponent) ; Baláš, Marek (vedoucí práce)
Diplomová práce se svým obsahem zabývá alternativními peletami a jejich výrobní cestou od suroviny až po expedici konečnému zákazníkovi. Teoretická část obsahuje popisy metod a používaných technologií výroby. Dále práce obsahuje nástin České a Evropské legislativy v oblasti topných pelet. Praktická část se zabývá měřením a porovnání normalizovaných vlastností vybraných pelet.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.